top of page
Search

מה חשוב שנדע על רצפת האגן (הנשית) שלנו?

בשנים האחרונות אנחנו שומעות יותר ויותר את נושא רצפת האגן מדובר בפורומים השונים. בין אם בשיעורי פילאטיס כמו אצלי בסטודיו/באונליין (או בשיעורי תנועה אחרים), ברשתות החברתיות וברחבי האינטרנט על ידי נשות מקצוע ואפילו בשיחות חולין בין חברות במעגלים כאלו ואחרים.

 

נראה שבעבר הנושא היה טאבו וגרם לאישה מבוכה ותחושה של פגימות בעוד שכיום, כשמעמד האישה השתנה (לטובה) ונשים תופסות את עצמן אחרת (וטוב שכך!) הוא מצליח להיות מדובר באופן חופשי יותר (אני אפילו זוכרת שלפני כמה שנים דיברתי על זה תוך כדי שיעור פילאטיס לנשים ואחת מהנשים היותר מבוגרות העירה לי שזה לא משהו שצריך להיות מדובר בכזה פורום!)

 

כשהתחלתי להדריך בתחילת שנות ה-2000 רצפת האגן הנשית לא היה נושא שהרשתי לעצמי לדבר עליו תוך כדי העברת אימונים, אלא רק באופן אישי אחת על אחת ולפי דרישה, בעוד שכיום כמעט ואין אימון פילאטיס שאני לא מזכירה בו לנשים להתייחס גם לשרירי רצפת האגן שלהן בתרגילים מסוימים, כמו שהן מתייחסות לכל שריר אחר בגוף שלהן שהן רוצות לחזק:)

 

אז קודם כל כדי ליישר קו –אספר לכן בכמה מילים מיהי רצפת האגן שלנו שתתיידדו איתה:

רצפת האגן (נקראת גם קרקעית האגן) שלנו מורכבת משרירים, רקמות חיבור, עצבים וכלי דם שיוצרים מעין "ערסל" בפתח התחתון של האגן.

מעל ה"ערסל" הזה ממוקמים איברי האגן שלנו – שלפוחית השתן עם פתח צינור השתן, הרחם עם פתח הנרתיק

המעי הגס עם פתח פי הטבעת.

 

לרצפת האגן שלנו יש תפקידים רבים וחשובים וביניהם:

  • ייצוב מרכז הגוף (עובדים יחד עם שרירי הבטן העמוקים, זוקפי הגב והסרעפת)

  • שמירה על איברי הבטן והאגן

  • שליטה בהתאפקות במתן שתן/צואה

  • תפקוד מיני תקין

 

רק מהנתונים המעטים האלו ניתן להבין עד כמה חשובה תקינות רצפת האגן שלנו והקשר שלה לאיכות החיים של כל אחת ואחת מאתנו.

 

אחת מהתופעות הכי שכיחות שנשים מתמודדות איתן בנושא רצפת האגן שארצה להתייחס אליה בבלוג זה ומתרחשת בעיקר בגיל הפריון (אך לא רק) היא –דליפת שתן במאמץ.

כאשר מאמץ יכול להתייחס לעיטוש/שיעול/צחוק/ריצה/הרמת קול ועוד.

מאמצים מהסוג הזה יוצרים לחץ תוך בטני ואם הסוגרים שלנו לא מתפקדים בצורה יעילה, מתרחשת דליפת שתן ברמה כזו או אחרת (גם דליפת שתן של טיפה או שתיים אינה תקינה, קחו בחשבון).

 

הבשורה הטובה היא שמודעות לנושא חיזוק רצפת האגן יכול למנוע את התופעה של דליפת שתן ועוד תופעות רבות אחרות.

 

ואיך אפשר לטפל בזה?

בראש ובראשונה – מודעות (שאת זה כבר העלתן עכשיו מקריאת הבלוג הזה)

והצעד הבא שאני ממליצה עליו הוא לפנות לפיזיותרפיסטית רצפת אגן בקופת החולים שלכן או באופן פרטי כדי לקבל באופן אישי הסבר מעמיק וברור על רצפת האגן שלכן, לבדוק את תקינותה ולקבל תרגילים לחיזוק במידת הצורך שתוכלו לעשות בבית בפרטיות על בסיס יומי.

במידת הצורך הפיזיותרפיסטית רצפת אגן תקבע לכן עוד מספר פגישות איתה ורב הסיכויים גם שלא יהיה בכך צורך והמידע שתקבלו בפגישה החד פעמית איתה יעזור לכן לדעת איך להתנהל עם רצפת האגן שלכן ביום יום וגם איך לעבוד איתה נכון בשיעורי הפילאטיס/תנועה שאתן לוקחות בהן חלק.

 

נכון שזה יותר פשוט ממה שחשבתן?:)

 

אז יאללה, לכו לעשות הכרות עם רצפת האגן שלכן

וכתבו לי כל שאלה/ייעוץ שתצטרכו בנושא

 

נפגש בכתבה הבאה,

שלכן

גלי

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page